Goedereede, haven in het Romeinse rijk

Vorige Artikel 12 van 22 Volgende
€ 10,00 (inclusief btw)

Goedereede, haven in het Romeinse rijk- serie: Stap in het Verleden, Jacqui Bolt, Jasper de Bruin (red.), Hans Siemons (red.) - Hazenberg Archeologie Leiden B.V. 2012 (ISBN 978-90-818683-0-3, 44 pagina`s, gebonden).

In de jaren ‘50 en ‘80 van de 20ste eeuw groef de Zeeuwse archeoloog Jan Trimpe Burger met een veldteam in de polder De Oude Oostdijk bij Goedereede naar een Romeinse nederzetting. Van de opgravingen zijn nu alleen nog maar vondsten en veldtekeningen over. Jan Trimpe Burger had na zijn pensionering lange tijd de wens om de documentatie uit te werken tot een mooie publicatie, maar zover kwam het helaas nooit. Tot archeologen van de Universiteit Leiden en Hazenberg Archeologie zich in 2010 en 2011 bogen over de oude beschrijvingen en het vondstmateriaal.
Ging het hier om Romeinen of leden van een lokale stam? Waren het boeren of handelaren? Ga in dit boekje op ontdekkingstocht naar Goedereede in de Romeinse tijd en denk mee over de vragen die de archeologen tijdens het onderzoek tegenkwamen.Dit is het verhaal van Goedereede: haven in het Romeinse rijk.

Meer weten over het Romeins onderzoek langs de Nederlandse kust?
Bezoek www.romeinsekust.nl.

Volg de Romeinse Kust!

© 2010 - 2021 Hazenberg Archeologie publicaties | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel