BorgerMeetings Proceedingsbook

Vorige Artikel 10 van 22 Volgende
€ 42,00 (inclusief btw)

From Funeral Monuments to Household Pottery. Current advances in Funnel Beaker Culture (TRB/TBK) research. Proceedings of the BorgerMeetings 2009, The Netherlands - Redactie: J.A. Bakker, S.B.C. Bloo en M.K. Dütting - BAR International Series 2474, Archaeopress 2013 (ISBN 978-1-4073-1085-5). Taal: Engels.

Hazenberg Archeologie will only ship the book within the Netherlands. For shipping outside the Netherlands please visit Archaeopress.

Eind 2009 vond in het Hunebedcentrum in Borger een internationaal congres over de Trechterbekercultuur plaats, de BorgerMeetings. Vooraanstaande wetenschappers uit Scandinavië en Midden- en Noordwest-Europa belichtten de vele aspecten en regionale diversiteit van de Trechterbekercultuur: grafrituelen en hun verschijningsvormen (waaronder de welbekende hunebedden), inrichting van het landschap, nederzettingen, materiaalgebruik van aardewerk, amber, vuursteen en natuursteen en de sociale en rituele aspecten van de samenlevingen binnen deze cultuurgroep. De neolithische Trechterbekercultuur valt ruwweg te dateren in het 4de en 3de millennium voor Chr.

De lezingen zijn omgewerkt tot artikelen en gebundeld in deze publicatie.  Titels en auteurs treft u aan in de inhoudsopgave.  Met het verschijnen van dit boek is voor het eerst in meer dan twintig jaar een internationaal overzichtswerk beschikbaar van deze archeologische periode die ook in Nederland zichtbare sporen in het landschap heeft nagelaten.

Volg de Romeinse Kust!

© 2010 - 2021 Hazenberg Archeologie publicaties | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel