Varen op de Romeinse Rijn - De schepen van Zwammerdam en de limes

Vorige Artikel 3 van 22 Volgende
€ 12,50 (inclusief btw)

Varen op de Romeinse Rijn - De schepen van Zwammerdam en de limes - serie: Stap in het Verleden (7), Tom Hazenberg en Paul van der Heijden - Hazenberg Archeologie Leiden (onderdeel 1Arch B.V.)  (ISBN 978-90-818683-7-2, 44 pagina`s, gebonden).

De ontdekking van zes Romeinse schepen in Zwammerdam in de periode 1971 – 1974 kreeg nationale en internationale aandacht. De archeologen die de opgraving begeleidden, kregen zelfs tweemaal koninklijk bezoek. Niet alleen was de belangstelling groot. Belangrijker nog was dat het onderzoek naar de Romeinse scheepvaart op de Rijn en naar de vroegste Nederlandse scheepsbouw letterlijk boven water kwam.

De Rijn was in de Romeinse tijd de grens van het rijk: de limes. Jong en oud kunnen in dit boekje alles vinden over de Romeinse schepen van Zwammerdam en de andere belangrijke vindplaatsen langs deze limes. Foto’s, schema’s en tekeningen nemen je mee naar de belangrijkste scheepsopgravingen van Nederland.  Hoe werd een Romeins schip gebouwd? Wat vervoerden ze? Waar kwamen ze vandaan en waarheen voeren ze uit? Het antwoord vind je in Varen op de Romeinse Rijn.

Volg de Romeinse Kust!

© 2010 - 2021 Hazenberg Archeologie publicaties | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel