Verhalen van de Romeinse kust

Vorige Artikel 5 van 22 Volgende
€ 15,00 (inclusief btw)

Het boek omvat drie spannende verhalen over de Romeinen in Den Haag en omstreken. Tegelijk is in Muzee Scheveningen de tentoonstelling ‘Romeinse kust’ van start gegaan.


In de tweede eeuw na Christus werd de Zuid-Hollandse kust in toenemende mate aantrekkelijk als landingsplaats voor Chaukische piraten. Het Romeinse leger, onder meer aanwezig in Forum Hadriani (een stadje in wat nu Voorburg is), nam maatregelen.
Ter hoogte van vakantiepark Kijkduin verscheen rond 150 na Chr. een ruiterfortje. In die periode kwamen er waarschijnlijk meer kleine kustforten en wachttorens (ook bij de Scheveningse weg). Onderzoek levert steeds scherper het beeld op van een systematische aanleg van kustbewaking.


Met Verhalen van de Romeinse kust brengt de Haagse auteur Erick Kila de Romeinse aanwezigheid tot leven. Niet alleen spannend, maar ook historisch verantwoord. Niet alleen geschikt voor jongeren, maar door toon, stijl en extra informatie geschikt voor alle leeftijden. Het boek sluit naadloos aan bij ‘Romeinse kust’, een (voor de gelegenheid met extra ‘Haagse’ vondsten uitgebreide) tentoonstelling die eerder al in Leiden en Castricum te zien was.

Verhalen van de Romeinse kust ontstond in samenwerking met de afdeling Archeologie van de Gemeente Den Haag. De schrijver heeft gebruik gemaakt van recente inzichten en archeologische ontdekkingen. Hij combineerde al eerder spanning en historie in jeugdboeken.


Titel: Verhalen van de Romeinse kust
ISBN: 978-94-6010-067-3
NUR: 682, Archeologie
Auteur: Erick Kila
Illustrator: Fred Marschall
Omvang: 144 pagina’s softcover, met illustraties
Uitgave: Uitgeverij De Nieuwe Haagsche

Volg de Romeinse Kust!

© 2010 - 2021 Hazenberg Archeologie publicaties | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel